PAPAGAJI FORUM HOME PAGE
September 09, 2010, 05:44:05 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Pre nego što otvorite novu temu pogledajte pravila foruma.

Home   Help Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Fisher  (Read 1200 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Danijel
Newbie
*

« on: April 16, 2008, 11:48:59 PM »

Izvinjavam se unapred ako već postoji topic o Fisherima, ja sam malo tražio pa se nisam baš snašao. Ako već ima i ovoj temi nije ovde mesto, admini reagujte.

Imam Fishera starog oko 3 meseca a dobio sam ga još nije bio skroz ni operjo. Maksimalno se prilagodio, veoma brzo, što je čudno za ovu vrstu. Svaki dan ga redovno puštam po par sati po sobi. Jako je interesantan i uvek raspolozen za igru.

Neznam odakle bih krenuo, sa njim ima gomilu anegdota, zanimljivosti, desavanja, uvek se nešto dešava. Lud je maksimalno. Postaviću sutra neke njegove klipove islike malo kasnije, da vidite šta je vrag. Oduševljen sam sa njim.

Pošto mi je ovo prvi put da imam ovu vrstu papagaja, i već mnogo znam o njima, voleo bih da na ovom topicu razmenjujemo iskustva sa ljudima koji imaju Fishere, da daju neki pametan savet.

Inače mislim da sam mu obezbedio sve što treba i da je jedna srećna ptičica  eusa_dance

p.s. Pozdrav svima na forumu  icon_smile
Aleksandra
Global Moderator
Hero Member

Marcelo & Lili

« Reply #1 on: April 17, 2008, 11:20:04 PM »

Zdravo Danijele, zelim vam dobrodoslicu, tebi i tvom pernatom prijatelju! icon_smile

I ja sam nekada imala fisera, zvao se Sofronije, ali smo ga zvali Sole. icon_smile (vidi se da volim crtace) icon_lol Davno je to bilo, '98 je neverovatnim manevrom uspeo da odleti kroz prozor od kupatila, a bio je kod mene oko 2 godine. Fiseri su stvarno divne ptice, ne znam zasto kazes da je cudno sto se brzo prilagodio. Dobio si jako mladu pticu, a po mom iskustvu, fiseri su druzeljubivi, lako uce, pametni. Ja sam Soleta naucila da na komandu HOP skoci na ruku. icon_smile A sam je naucio da imitira zvono telefona, pa smo se stalno "javljali u prazno". icon_lol Inace, sa njim je sve bilo savrseno dok se nije zaljubio u telefon. icon_lol Tada je postalo prakticno nemoguce pricanje telefonom a da prodjes bez ugriza za uvo. icon_smile A posto je on stalno bio pusten... icon_smile
Secam se da je divno pevao, i tisina koja je ostala posle njega mi je uzasno smetala. Ja sam posle dobila aleksandra, pa vise nikad nije bilo tako veselo, jer oni ne pevaju mnogo, a i nisu neki pevaci.

Ocekujemo da nas bolje upoznas sa tvojom pticicom!

P.S. Mislim da su fiseri nepravdeno zapostavljeni. Meni je fiser jedan od najlepsih papagaja, posebno manjih. Sve te boje...crveni kljun... pa one buljave okice icon_syda... ma savrseni su!

ellena
Newbie
*

« Reply #2 on: May 31, 2008, 11:31:26 PM »

Evo i ja da predstavim malog fischera zvanog Ayo. Dobila sam ga pre tri nedelje i nisam te srece kao Danijel. Ayo je jako plasljiva pticica..Prve dve nedelje je bio zatvoren kako bi se malo privikao na okolinu i za to vreme dok je bio u kavezu mislila sam da je bolestan. Nije se cuo samo je spavao reagovao je jedino na cvrkut ptica. Onda su me posavetovali da ga pustim i od tada je druga pticica. Cvrkuce,leti..primetno je srecniji nego ranije. Ali i dalje me se jako plasi, koliko god da sam strpljiva on nikako da se navikne. Pricam sa njim stalno, ne pravim nagle pokrete i svakoga dana se nadam da ce se navici.
Ne znam koliko je star, citava rasprava je izbila oko toga. U pet shopu su mi rekli da je star 6 meseci i da je muzjak, da je navikao na cvrkute i let zato sto je ziveo u volijeri sa ostalim pticama i da je zato bio tih, sto je i naravno moguce, ali problem je prsten koji je crvene boje sto moze da znaci da je dosta stariji jer se mladim ovogodisnjim pticama stavlja plavi, a proslogodisnjim zeleni..sve sam se ja to raspitala ali opet sa druge strane to i nije bas sve regulisano zakonom tako da je moguce staviti bilo koji prsten. Sve to i nije toliko bitno mada mozda ima veze sa prepitomljavanjem tj. njegovim strahom.
On je meni jako prirastao za srce i nadam se da cemo moci da uspostavimo kontakt i da se lepo i dugo druzimo.
Evo i nekih slicica.   
« Last Edit: May 31, 2008, 11:42:03 PM by ellena » Logged
zwoncica
Jr. Member
**

« Reply #3 on: June 01, 2008, 01:50:40 AM »

samo polako, proslo je tek tri nedelje..ove pticice se sporije pripitomljavaju od recimo tigrica ili nimfi..uz dosta strpljenja i paznje ce biti sve u redu na kraju..meni je za rozenkolisa trebalo godinu dana ali je posle bila prava mala mazulja..
preslatka ti je ptica icon_syda icon_syda icon_syda
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: