judi zdravo, ja sam nova ovde. Imam kozicu zutu vec oko mesec dana, ali nece da izadje

Ne znam sta da radim? I previse je tiha ( ne cuje se skoro nikad, a i kad se cuje jednom u 10 dana to bude tiho i kratko). Jel to normalno? Prvo nije htela uopste da izadje, a u posl vreme proviri glavicu samo i vrati se. Juce sam uzela jednu divnu nimfu, ali nastao je ogroman problem. Naime Nika ( Kozica) i Kloi ( nimfa) se super slazu vec, stoje zajendo na grani itd, ali je problem sto je ninmfa preglasna!!!!!!!! Nepodnosljivo kresti, usi bruje od nje!!! STa mislite, sta da uradim, ne moze da se spava niti slusa kada pocne, ne znam sta da uradim da ne kresti. Moji roditelji ne mogu da slusaju to, ona nekoliko puta dnevno tako pocne, jutros je u pola 9 krestala oko dva minuta , ori se cela kuca. Ne znam dal ce i kozica da se uplasi, jer samo cuti, a ako nimfa ovako nastavi moracu da je dam! Da li ona moze normalno da peva , da se ne dere toliko? Molim vas, dajte mi neki savet , ipak mi je zao da je dam ali zaista je nepodnosljiva.